Skip to content

bucharest technology week

#btechweek a fost loc de intalnire (cred ca primul de acest fel de la noi) pentru cei pasionati sau interesati de ultimele tehnologii, care a reunit companii prezentand ultimele tendinte in materie de gadget-uri, roboti, drone, masini electrice si hibride si multe altele. Daca crezi ca suna prea geek-ish pentru tine, urmareste postul pana la final, si vei vedea cat de bine se pot simti robotii daca le place muzica pe care o aud.

20160529_151428-01

Au fost si plusuri si minusuri in organizare, am fost impresionata de procesul de inscriere care s-a desfasurat eficient, online, inainte de eveniment, si in urma caruia am primit un badge personalizat care putea fi scanat pentru a urmari traficul pe standuri. De altfel inscrierea online era gratuita, se percepea o taxa numai daca ea se facea pe loc, la eveniment. Expozitia a durat 3 zile (vineri – duminica) si a avut loc in niste pavilioane deschise, amplasate in Piata George Enescu. Caldura de duminica ne-a lovit puternic, mai ales ca spatiul nu era in intregime acoperit. La standuri – mai ales la unele dintre ele, cu branduri mai populare cum a fost Samsung, sau care expuneau ceva mai catchy – era foarte aglomerat, astfel incat celor din stand le era greu sa faca o prezentare clara a ceea ce aduceau in atentia publicului. Personal am simtit asta ca pe un minus, mi-ar fi placut sa aflu mai multe detalii. Probabil ca m-ar fi fost accesibile la conferintele care au avut loc ca parte din eveniment si la care din pacate nu mi-a permis programul sa iau parte.

Per total evenimentul a fost o noutate placuta, l-as vedea amplasat in alta parte in viitor, dar si daca asta nu s-ar intampla nu mi-ar scadea interesul pentru el.

20160529_152320-01

Lista expozantilor o regasiti pe site-ul evenimentului, aici. Nu voi intra in detalii prea mult, voi spune doar ca am remarcat ca tendintele este catre 3D si realitate virtuala in viitor, ceea ce va reprezenta o provocare din atat de multe aspecte, atat pentru comunicarea in business, pentru promovare, sau pur si simplu pentru a ne face viata mai usoara. Cred ca suntem intr-o faza de pionierat, dar dupa un timp – mi-e greu sa estimez daca mai lung sau mai scurt – realitatea va bate orice science fiction. Depinde numai de noi sa scriem un scenariu cu happy end aici, personal sunt intr-un moment in care privesc viitorul cu un amestec de anticipare fericita si nerabdare de a-l vedea cum prinde viata.

20160529_151229-01

La standul Quickmobile am facut o cunostinta simpatica in persoana lui UBTECH Alpha 1S, pasionat de dans si de cantatul la chitara. E drept ca sunt utili robotii care fac curatenie, dar parca acesta e mai haios.

https://www.instagram.com/p/BGADgveAQzA/?taken-by=lillith_anne

Asa s-a sfarsit week-end-ul in care am facut cunostinta cu lumea high tech, un univers care creste sub ochii nostri si care isi va pune amprenta, in timp, asupra lumii in care traim. Sau suntem deja acolo…

4 Comments

  1. ionescu ionescu

    am citit pana la sfarsit. tot geekish suna.

  2. haha, inseamna ca am realizat ce mi-am propus :))

    lasa ca poate saptamana viitoare gasesti o postare despre bookfest 🙂

  3. ionescu ionescu

    da. din pacate ma aflu la sute de mile distanta de bucfest. dar am fost la gaudeamus asta toamna si cam tot aia e- tu o sa fii acolo, cartarescu o sa lanseze solenoidul…

  4. imi pare rau daca te voi dezamagi, dar nu am mai ajus la bookfest. am avut un weekend ocupat, pe de alta parte am multe carti de citit in plan, unele imprumutate. am un obicei curios de a scana o casa daca merg in vizita la amici, si de a cersi carti, desi am necitite destule, ale mele sau imprumutate din alte parti. in apararea mea invoc faptul ca le returnez, citite, intr-un timp rezonabil 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *