Skip to content

lecturi publice / 2

Clubul Scriitoarelor, împreună cu librăria Cărturești, vă invită joi, 17 martie, ora 19:00, în ceainăria Cărturești Verona, la o seară specială dedicată femeilor, și în special, scriitoarelor. Lectura publică se desfășoară în cadrul campaniei inițiate de Cărturești în perioada 1-31 martie 2016 – Femeia la carte! În cadrul acestei campanii, pe carturesti.ro și în librăriile Cărturești vă așteaptă o selecție de autoare care au mânuit cuvintele făcând din fiecare lectură o călătorie de neuitat.

În cadrul evenimentului, o parte din membrele Clubului Scriitoarelor vor lectura din cărțile preferate scrise de femei:

* Ania Vilal, din Michelle Gable – “Un apartament la Paris“
* Andreea Tudor, din Paula Hawkins – “Fata din tren“
* Luna Popescu, din Alice Munro – “Prea multă fericire“
* Ana Maria Codescu, din Karen Blixen – “Din inima Africii“
* Cezarina Nicolae, din Margaret Atwood – “Povestea cameristei“
* Violeta Anciu, din Chris Simion – “Ce ne spunem când nu ne vorbim“
* Julia Kalman, din Maria – Regina României – “Jurnal de război – 1916-1917“
* Erika Ciuică, din Ali Smith – “Cum să fii și una și alta“
* Cristina Stavri, din Jeni Acterian – “Jurnalul unei fete greu de mulțumit“
* Anca Vrînceanu, din Cristina Caboni – “Parfumul iubirii“

Invitata serii este Veronica D. Niculescu, ce va lectura din cea mai nouă apariție editorială a sa, “Hibernalia“ (CDPL, 2016).

Intrarea este liberă!

Evenimentul pe facebook, pentru cei care au cont – aici.

Acum aproximativ un an participam la prima lectura publica, tot cu Clubul Scriitoarelor, si tot la Carturesti Verona. Prima data am ales un fragment din Jurnalul lui Anais Nin. Cartea era la alegere libera, si cum am scris numele  lui Anais, cum am auzit o voce interioara intrebandu-ma daca mi-am pierdut mintile de tot.

Sunt prea timida sa citesc in public, si tocmai agreeasem sa citesc un fragment erotic, in public.

De ce am facut-o? A fost o alegere impulsiva, nu una rationala, insa lucrurile frumoase nu se intampla in zona noastra de confort, oricat ar suna a cliseu. Credeam ca o sa ma descurc lamentabil, dar nu a fost asa. Am citit, cu o voce care nu parea a mea (poate din cauza ca vorbeam pentru prima data la un microfon), dar am citit cursiv, coerent, cu intonatie. Mi-am promis in gand sa nu mai fac boroboata asta… pana data viitoare.

De fapt, imi place sa citesc in public, chiar daca emotia ma sufoca. Imi place tot procesul, de la a alege un titlu, la a rasfoi cartea pe care am citit-o cu ani in urma si a-mi aminti imediat pasajele preferate. Imi place sa citesc de proba, in camera mea, sa incerc sa ma incadrez in timp. Si imi place sa ajung la eveniment, sa-mi revad prietenii, si sa citesc. Bine, sunt nervoasa ca naiba. Dar tot imi place.

Pregatesc pentru lectura unul din fragmentele mele preferate din colectia de povesti despre Africa a lui Karen Blixen, modul in care aceasta gaseste si adopta un pui de gazela. Sper sa va placa si voua :).

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *