Skip to content

colectiv

forgottentomb

Daca deschid contul meu de Instagram, aceasta mica placere vinovata de social media pe care o am din cand in cand, ma intampina imaginea de mai sus, pe care imi amintesc ca am postat-o in timp real. #undergroundscene. #undergroundispassion. Un reminder ca fix cu o saptamana inaintea incendiului, eu si prietenii mei eram in Colectiv.

Colectiv, clubul acela, incidentul acela despre care vorbeste o lume intreaga, cuvantul acela vehiculat peste tot in ultima saptamana. Televiziunile si-au facut rating pe spatele lui, media scrisa a facut trafic, protestatarii l-au folosit ca sa schimbe un guvern, fundamentalistii l-au folosit ca sa ne transmita ca veneram diavolul si ca sigur vom ajunge in iad, si asa mai departe.

Am cunoscuti care nu mai sunt, am prieteni in spital, ma uit la fotografiile celor care sunt raniti si mai recunosc cate o figura cunoscuta… ca asa suntem noi, ne stim, ne salutam scurt inainte de un concert sau ne facem un semn ca ne-am recunoscut. Nu vreau sa idealizez, sunt si oameni de nimic, dar pentru fiecare lovitura pe care am primit-o de la unul, au sarit alti 5 sa ma ridice. Scena underground, in care mi-am petrecut jumatate din viata adulta, pe care m-am putut baza oricand, a doua familie a mea… acum fiecare plange. Fiecare a pierdut pe cineva si sta cu sufletul la gura, cu teama sa nu urmeze si altii. Iar cei care am fost acolo, ne privim prietenii si ne gandim ca ar fi putut fi ei. Am fi putut fi noi. Noi, cei care mergeam acolo, nu toti fracturatii de personalitate care se victimizeaza pe net, dar pe care nu i-am vazut niciodata la concerte.

Asta simtim noi, si nu cerem nimic decat sa fim lasati in pace, in timp ce societatea se preface, nu foarte reusit, ca ii pasa. Nu ne-ati pacalit. Undergroundul e substanta, nu imagine. Lipsa de responsabilitate si goana dupa senzatie a fiecaruia dintre voi, mai devreme sau mai tarziu, se va plati. Macar pentru asta, ar trebui sa faceti liniste.

2 Comments

  1. wodanta wodanta

    Am inceput sa citesc, am continuat si mi s-a parut o cerinta decenta cea de la final.
    Cat despre cluburi nu pot sa spun decat ca noi mergem la concerte in principal si la cluburi pe cale de consecinta. Si sper sa mai vedem concerte (deja doua la care mergeam s-au anulat).

  2. o sa mai fie concerte, nu ne lasam noi asa, cu una cu doua 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *