Skip to content

revers

In ultimele zile, m-am gandit la aceleasi doua lucruri, doar ordinea s-a schimbat. Peisajul meu mental s-a infasurat, ca o panglica, cel mai adesea in jurul lui D. Chiar si acum o jumatate de ora, in timp ce inlaturam resturile de plante arse pe care le folosesc la fumigatie in dormitor, si sapam o planta cu un aer usor exotic, care primavara face flori in forma de stele portocalii, tot pe el il aveam in minte. Nu treceam mai departe de momentul in care l-am intalnit, intr-o maniera absolut conventionala si care nu prevestea nimic interesant. Prietena mea cea mai buna ne-a facut cunostinta, trebuia sa ne intalnim intr-o seara foarte calda de vara, ajunsesem mai devreme, nu neaparat intr-o dispozitie de legat cunostinte noi. L-am remarcat de departe si in timp ce se indrepta spre mine (timp care nu a durat mai mult de un minut, dar pentru mine s-a scurs cu lentoarea unui fulg cazut din cer), am trecut de la dorinta de a schimba cateva cuvinte cu el la certitudinea ca acest barbat se apropie specific de mine, si ca urmeaza sa mi se adreseze mie. Nu ma pricep sa ii vorbesc unui barbat pe care il consider atragator, asa cum nu ma pricep nici la scris. Ar putea sa fie asta e puntea de legatura.

As vrea sa stiu cum am trecut asa de repede de la anxietatea provocata de un om, la deschidere totala, ca sa imi pot duplica succesul. La fel de mult mi-as dori sa stiu cum, uneori, niste himere care ma bantuie se transforma in niste randuri frumos insirate pe hartie. Procesele acestea mi se par misterioase si obscure ca o alchimie unde cauti infrigurat combinatiile si incantatia potrivita.

Poate de asta m-am intors aici, am nevoie, inca, de un refugiu, insa in sensul de ragaz, nu de protectie. Intr-o zi totul ne va fi descoperit, se prevesteste ca nimic nu va ramane ascuns, adevarurile vor fi strigate deasupra acoperisurilor caselor. Pana atunci, mai e nevoie de timp, ca sa ne gasim in niste case curate.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *