Skip to content

de toamna

In week-end-uri fac curat, temeinic, in tot apartamentul, e o sarcina pe care mi-am auto-impus-o. In timp ce urmaresc cu atentie fiecare firicel de praf, incerc sa repet in gand una din mantrele cu care lucrez, pentru mai multa claritate mentala. Astazi doua ganduri parazitare ma atacau, primul se refera la scris. La acest blog, si nu numai. Angel si-a reluat blogul, cu talent, ca tot ceea ce pune pe hartie. Dar eu? Lipsa de incredere in mine ma ataca din nou, imi spun de atata timp ca mai bine ma las pagubasa… Sau sa fac ceva, orice, numai sa nu ma mai scald in nesiguranta. D. mi-ar spune sa scriu mai des, m-ar sustine. De fapt mi-a spus-o deja, imi amintesc de discursul lui pasionat despre momentele in care incepi sa faci un lucru, il continui multa vreme si se creeaza un flux, mintea e unita cu actiunea, esti acolo si nici nu mai conteaza finalul, insa el este, fara indoiala, unul reusit. Sunt convinsa ca paream ca nu sunt atenta sau nu iau in seama ce spune, adevarul este ca imi face placere sa il ascult, mai ales cand imi vorbeste asa, stapan pe sine. D. este al doilea gand din dupa-amiaza aceasta, insa incerc sa nu ma gandesc prea mult la el cand nu e aici, pentru ca stiu ca face ceva important chiar acum, nu isi umple mintea cu fleacuri.

Asa ca ma uit in jurul meu. Am urmarit cu aspiratorul desenul cu relief de pe covorul din dormitor, pana cand intre cute nu a ramas nici o urma de praf. Mai am de sters mobila si de ingrijit florile, cele din dormitor nu stiu cum se numesc… in living am o orhidee care nu ne-a dezamagit niciodata si a inflorit in fiecare sezon, un cercelus caruia ii cad mereu frunzele, o alta floare necunoscuta, si doua violete, una cu flori de un violet inchis, intens. In balcon am plantat tot felul de ierburi, mai mult ca sa vad ce iese, dar de ele a avut grija ploaia. Unele lucruri se intampla natural, fara vreun efort vizibil. Cerul nu pare sa se cazneasca sa dea ploaie, dar soare, da, zilele acestea. E la fel de intuneric ca in nordul indepartat.

Si e liniste. Aud murmurul unor activitati casnice, care se desfasoara altundeva, in alta apartamente. Si in mintea mea e liniste, uneori cate un gand mai puternic urca, precum creasta unui val, apoi se domoleste. Inauntru e lumina si tacere.

One Comment

  1. ionescu ionescu

    bine ați revenit, stimată duamnă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *