Skip to content

koneskin

Sergio a cantat la tobe in cea mai mare parte a concertului tinand ochii inchisi, uneori in acelasi timp cu mine, alteori eu ii mai deschideam, ca sa urmaresc secvente din filmul Samsara, proiectat in spate. Am urmarit nasterea noului lui proiect muzical din faza de inceput, adica de cand aveau prima forma a pieselor, inainte de a intra cu ele in studio. Asta a fost posibil datorita prieteniei si generozitatii lui Sergio, pe care simt ca am facut prea putine ca sa le merit. E ciudat cum, si in muzica, si in viata, cei carora le-am dat cel mai putin mi-au raspuns cu mult mai mult. Liberty Place se numeste albumul, si titlul se refera la Romania. Tocmai am incheiat o discutie cu ei, muzica picura in birou, singura ramasa in urma cuvintelor lor, we will be back. Ghicesc dragostea si nerabdarea de a se intoarce din nou aici, dorul… De fapt e impropriu spus, nu le ghicesc, ci le cunosc, le regasesc foarte limpede in minte. Pentru cei care stau aici in fiecare zi, care se confrunta cu lipsurile si neajunsurile din fiecare minut, pare o poezie fara acoperire sa spui ca iubesti cu ardoare Romania, o utopie, o naivitate.

Am calatorit destul de mult, si am aflat fiecare loc isi are neajunsurile si minusurile lui. Imi place atunci cand localnicii mi le spun deschis, cand nu idealizeaza dar nici nu se victimizeaza pentru ele.

M-am indragostit adanc de un loc care nu e mai mare sau mai impozant decat Romania, nu are locuri neaparat mai frumoase peste tot, are plusuri si minusuri. Eu l-am indragit pentru ceea ce aduce la suprafata, din mine. Am inteles ce inseamna sa iubesti ceva care e departe.

Suntem uniti cu totii, suntem una, lucrurile, locurile, oamenii sunt interconectate, legaturile devin din ce in ce mai vizibile, fie ca sunt frumoase sau dureroase.

Nu le doresc baietilor de la Koneskin decat sa se intoarca aici cat mai curand, aici sa devina pentru ei a doua casa, un loc in care sa fie liberi sa creeze, sa viseze, sa ne faca sa visam.

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *