Skip to content

doua lucruri

Despre scris. De cand l-am reluat – primul, intrebarea cea mai interesanta si care deschide cele mai multe perspective este ‘ce s-a intamplat inainte de asta?’ Extinde foarte mult actiunea, motivele, perspectivele.

Doi, intrebarea ‘in romanul x este vorba despre ceea ce i s-a intamplat scriitorului?’ nu este neaparat vulgara, si raspunsul este, intotdeauna ‘da’. Dar doar in sensul ca este o incorporare a experientei personale in ‘altceva’. Imi amintesc despre discutia avuta in noiembrie anul trecut cu AT despre a da o alta conotatie, pozitiva, unui lucru care ne aminteste de ceva negativ, sau de a schimba perspectiva de a privi lucrurile. Cand scriu acum, mi se pare ceva similar cu a face un scrapping book. Iau bucati din mine, din ceva ce mi s-a povestit, dintr-un vis, si le integrez intr-un alt context, le privesc din alt punct de vedere.

Amandoua lucrurile acestea sunt deosebit de placute. De cand am inceput sa merg la club, si de cand am terminat cursul de comunicare, concluzia este ca ma plac pe mine mai mult. Toate lucrurile care s-ar putea spune despre mine ca sunt slabiciuni, ma fac sa ma plac mai mult. Nu exista matrite in care trebuie sa fim modelati, si daca cineva crede ca asa trebuie sa fie, prefer ca lumea lui sa ramana departe de a mea, care e intunecata si imperfecta.

4 Comments

 1. dezequilibrium dezequilibrium

  deci, ce s-a intamplat inainte de asta? inainte de a te reapuca de scris? te lăsaseşi de scris, presupun. si mai inainte de a te lasa? probabil scriai, nu? dar mai inainte?

  ce fel de club? exclusivist? club sportiv? club d-ala unde se asculta muzica house si se consuma, stai asa, sa nu pierdem litere, 3,4-metilendioxi-n mare- metilamfetamina?

  nu exista matriţe? cu siguranta nu ai citit articolul şăruit de mine aseară. luat dintr-o prestigioasa publicatie medicala. ne vorbeste despre un superb album rock de acum zeci si zeci de ani, in care spre final unul din fratii davies spune:
  they’re putting us in identical little boxes,
  no character just uniformity,
  they’re trying to build a computerised community,
  but they’ll never make a z***ie out of me.

  exista matriţe! daca nu vrei matale sa intri in dânsele, treaba ta, însă nu ştii ce pierzi!

 2. club e poate o denumire pompoasa. un grup de persoane care scriu. nu vad rostul a mai multor detalii.
  asta cu matritele, e discutabil. sau poate fii punctul de pornire a unor controverse interesante. eu sunt adepta individualismului 🙂

 3. dezequilibrium dezequilibrium

  eu vad rostul mai multor detalii. bunaoara: daca le-as sti adresa acestor persoane care scriu as veni la ele si le-as face observatie ca te-au invatat sa scrii gresit i-urile.

 4. ti-as da adresa scolii, dar prefer sa imi asum minusurile 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *