Skip to content

hate me and see if i mind – rome in 2015

Aseara Rome au anuntat al nu-stiu-catelea concert in Romania pentru anul viitor, concert aniversar de 10 ani.

Mi-am amintit de vara lui 2011 si de nerabdarea mea de a-l revedea pe Jerome, de a-i reasculta muzica dupa o absenta indelungata si despre care ma temusem ca va fi definitiva. Starea mea de spirit era efervescenta, asteptarea febrila, si cand l-am vazut in sfarsit, piesele lui erau dezbracate de aura de militantism, prezentate intr-un fel pe care multi nu l-au inteles. Poate nici eu, atunci. Acum, cu siguranta ca da. Ii iubesc muzica dar acum inteleg prea bine starea lui de sfarseala, de dezgust amestecat cu durere.

Uitate sunt zambetele sincere, strangerile de mana, camaraderia, visele pe care ni le impartaseam, uram bun venit cultului prefacatoriei. E acelasi spirit peste tot, ne zambim frumos in fata in timp ce tinem mainile manjite pe cutitul pe care ni-l infingem in spate. E acelasi spirit ca in timpul razboiului spaniol, nu conteaza tabara in care privim prea mult… am plecat cu idealuri frumoase la drum, ne-am intors cu ele ucise pe brate. Invingatorii scriu istorie, oricat de false le-ar fi cuvintele pe care le aleg, intotdeauna se va gasi cineva care sa le creada.

Jerome, cred ca in martie tobele tale vor bate candentat si expresia de pe fata mea o sa-ti aminteasca, poate, de ce ai plecat pe mare. As fugi departe, inutil.

2 Comments

  1. dezequilibrium dezequilibrium

    asa parere proasta ai despre jerome incat crezi ca el deja a uitat de ce a plecat pe mare? sau altfel spus, one thing lead to another, we were young and we would scream together songs unsung.

  2. spune-i idealism, optimism, nu parere proasta despre jerome 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *