Skip to content

‘nu vei intelege decat el’

Undeva, intr-un colt absolut prozaic de Bucuresti, pe niste stradute laturalnice, colorate si pitoresti, nu foarte sigure. Intr-o ora foarte intarziata in noapte. In acel timp si set-up, ne plimbam fara tinta, fara sa ne uitam la numele strazilor, fara sa ne intereseze incotro ne ducem, fara directie. Am abandonat orice directie, orice inteles, orice subinteles, ca sa ne minunam de vreo pisica ratacita, de vreo cladire veche, paraginita, de vreun lucru marunt pe care aveam sa ni-l spunem.

Apoi am impachetat foarte gresit si foarte grabit.

Apoi am mers drum lung, foarte lung, insotiti de cioburile care au ramas dintr-o prietenie trecuta, care m-a legat de niste oameni. Am fredonat slagare, am impartit prajituri facute in casa, am povestit nimicuri pe un ton serios, am ascultat muzica noastra. In jur erau oameni pe care i-am iubit nespus si pe care o sa invat sa nu ii mai iubesc de aici inainte.

Apoi am ajuns in regatul mortilor, scaldat in ceata, si doar noi stiam ca suntem acolo.

A fost si muzica, fantomele au fost invocate, pe urma am ascultat niste trubaduri care mi-au devenit atat de neinchipuit dragi, cum nu as fi crezut vreodata. Una din fetele din trupa mi-a luat mana, mult dupa ce totul s-a incheiat, si mi-a spus cat de mult ma iubeste. Cred ca m-a vazut, desi am incercat sa ma ascund foarte bine.

Apoi, toate visele au navalit in realitate si au alterat-o definitiv. Cineva a observat flacarile si le-a asezat unde trebuia, intr-o imagine. For our God is a consuming fire. Mi-a lipsit sa imi simt sangele navalind in tample, numai el a adus asta inapoi.

Apoi nu a mai contat nimic, am facut drumul inapoi, l-am petrecut inapoi si i-am povestit basmele noastre serioase si triste, despre nemurire.

Apoi ne-am intors fiecare in lumea lui. Eu i-am spus lumii mele ca mi-e straina, n-o mai recunosc. Mi-am indreptat fiinta spre un semn strain si necunoscut, scaldat in foc.

2 Comments

  1. dezequilibrium dezequilibrium

    ‘Mi-am indreptat fiinta spre un semn strain si necunoscut, scaldat in foc.’

    deci in sfarsit ai terminat-o cu metalele astea dubioase si ai trecut la adevarata muzica, incepand cu un lp fundamental: birds of fire. felicitari si welcome!

  2. multumesc ptr recomandare, radu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *