Skip to content

rebecca

I wish I were a woman of 36, dressed in black satin with a string of pearls!

Prietenii mei m-au facut sa nu-mi pot tine hotararea de a veni imbracata exact asa la spectacolul Rebecca, pentru ca m-au tinut prea mult la targul de carte. Din aceasta cauza, trebuie sa rescriu si postul acesta cu totul altfel decat imi propusesem :)).

Dupa un pahar de vorba, ieri seara ma indreptam spre Teatrul de Opereta “Ion Dacian”, unde urma sa ma intalnesc cu Alexandra, S. si sora ei. Au mai fost postari despre opereta, sunt o mare admiratoare a acestei institutii, cu care am si norocul de a colabora in sfera profesionala :). Pe langa spectacolele clasice, au inceput sa fie puse in scena musical-uri. Iar Rebecca e un musical desavarsit.

Nu ma astept de la cititorii mei sa nu fi citit sau macar sa nu stie de romanul Rebecca scris de Daphne du Maurier sau macar de ecranizarea lui Hitchcock.  Eu am citit si romanul, am vazut si filmul, asa ca firul epic imi era familiar, insa eram curioasa de punerea in scena de la Opereta, de fapt mi se parea dificila adaptarea. Nu stiu cat de dificila a fost, insa rezultatul este excelent. Decorurile sunt superbe. Costumele sunt extraordinare, de foarte mult bun gust, retro. Vocile (ca pentru asta ne ducem pana la urma la un musical, nu?) sunt exceptionale. Personajele principale, a doua dna. De Winter, Max si in special dna. Danvers, sunt absolut magnifice, atat ca voce, cat si ca prezenta scenica. Anca Turcasiu are si ea un rol secundar, interpretand-o pe dna Van Hopper, femeia in a carei slujba se afla a doua dna. de Winter, in Monte Carlo, cand a cunoscut-o Maxim. Foarte frumos a fost si rolul ei, chiar daca a fost unul mai putin important, l-a jucat foarte bine si a fost aplaudata cu o caldura care m-a bucurat.De altfel s-a aplaudat si ovationat prelungit, la final, cred ca au fost vreo 6 iesiri la rampa, ultima aducandu-l in fata spectatorilor si pe dnul. Razvan Ioan Dinca, directorul general al teatrului.

Nu as vrea sa fac vreo gafa, pentru ca spectacolul se joaca cu distributie dubla, insa cred ca am vazut-o pe Alexandra Craescu in rolul sotiei lui Maxim si pe Georgiana Craescu in cel al dnei. Danvers, menajera de la Manderaly. Ar trebui sa existe un premiu special pentru un personaj negativ care “fura” spectacolul si sa-i fie atribuit dnei. Danvers. Singura neconcordanta cu romanul este ca dna. Danvers de la opereta este mult mai tanara, insa e o aparitie, severa, imbracata in negru, cantand cu o voce care-ti da fiori durerea de a fi pierdut-o pe Rebecca si obsesia pentru ea. O incantare pentru o iubitoare de goth care sunt :D. Ah, si ultima scena, in care Maxim si sotia lui cantau fericiti, era happy-end-ing, si chiar inainte de a se lasa cortina a aparut si dna. Davers undeva in spatele lor, cu spatele la ei, in rochia neagra, mi s-a parut excelent (vorba Alexandrei, asta lasa loc de sequel :D).

Nu stiu daca e your cup of tea, insa, daca sunteti in Bucuresti, eu vi-l recomand. Se joaca si in luna iunie (daca intereseaza, va spun luni datele exacte).  Eu n-am vazut spectacol mai bun la Opereta, si am vazut cate ceva.

2 Comments

  1. nu exista film de hitchcock sa nu-mi placa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *