Skip to content

goingout (part 1)

Nu stiu daca in ultimele doua saptamani am facut ceva memorabil de a fi consemnat, in afara de week-end-ul trecut, cand m-am plimbat la bisericile-cetati fortificate. Dar asta deja a fost spus – some kind of Angel deja a inceput sa scrie povestea, iar Delta a pus chiar 3 seturi de poze foarte frumoase (aici, aici si aici). Cum am si un reader’s block, eram in impas pentru urmatoarea postare, pana cand intr-o buna dimineata m-am gandit sa va povestesc despre locurile in care am iesit. Probabil ca le stiti, dar daca nu veti avea cateva sugestii de petrecere a timpului liber.

Pentru inceput, am fost la Ceainaria Teatrul Act (sau Sala de Lectura), chiar cu doua zile de a intra in renovare. Dar o voi regasi la toamna (este pe Calea Victoriei, pana in Bd. Dacia, undeva mai sus de Green Hours, parca). Sala de Lectura e un loc foarte art-y, plin de carti, un mini-sevalet unde poti desena, chiar si un pian pentru cine vrea sa-si dezmorteasca degetele. Are o camera unde poti sta jos pe perne, sa asculti muzica ambientala si sa bei ceaiuri foarte bune. Nu sunt o mare impatimita a ceaiului, insa am baut un ceai cu migdale absolut delicios.

Pe urma, am descoperit ca La Scena e un loc tare dragut, unde mai fusesem o singura data la o piesa de teatru dar nu il explorasem cum se cuvine. Nu mi-as fi iertat sa nu descopar Camera Rosie :D. E un loc decorat superb si cu o atmosfera care-mi pare desprinsa din filmele lui Lynch. Daca mergeti pana la sfarsitul lunii, puteti admira pe pereti si fotografiile lui Milutza, facute la concerte, si va puteti intoarce cu gandul la momentele frumoase petrecute la Anathema sau Rammstein. Noi am fost la vernisaj, si a fost tare frumos.

In Ceainaria Tabiet m-am adapostit intr-o seara ploioasa – asta dupa ce am reusit sa o gasesc. Am planuit o a doua vizita, la fel, ceaiurile sunt foarte bune, si e un loc potrivit pentru copilul din noi. Au foarte multe jocuri (inclusiv boardgame cu Urzeala Tronurilor, va dati seama ce incantata sunt), este superb decorat, si, un plus, personalul e foarte amabil. La un moment dat am inceput sa cercetez o etajera si am descoperit o miniatura din portelan care reprezenta un ceainic, si am luat-o sa o admir mai de aproape. Fata care aducea ceaiul s-a apropiat de mine si mi-a zis ca poate sa-mi faca un ceai in el pentru mine, daca vreau :). Tot in Ceainaria Tabiet au si povestiri fara filtru, adica puteti cumpara un plic cu o povestire (pentru doar 2 lei…).

Stiu ca acest post nu e deloc in stilul meu, asa ca sper ca nu v-am plictisit prea tare. Va mai anunt ca va urma, cu siguranta 🙂

5 Comments

  1. asa, asa, mai scrie d-astea, ca vin curand si sa stiu unde merg 😆

  2. oho, ai mers la cetatile fortificate cu prietenul Costin. am vazut deja poze pe facebook. frumos.

  3. da, am fost cu un grup de amici, gabriel 🙂

    doulfe, si eu sper sa mai ies si sa mai am ce scrie 😀

  4. In fiecare miercuri seara, in Ceainaria Tabiet, este BoardGames BLOG Night, pe scurt, o seara dedicata jocurilor de societate organizata de http://www.boardgames-blog.ro . Daca vrei sa inveti jocuri noi, e cea mai buna ocazie, sigur gasesti pe cineva sa iti explice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *